Xəstəliklərdən qorunmaq üçün rəngarəng qidalanın

2016-11-21 09:34:53 / 2031 dəfə oxunub

Havaların soyuması qrip və bronxit kimi tənəffüs yolu xəstəliklərində artıma gətirib çıxarır.

Bunun üçün ağ və lifi yüksək olan tərəvəzlər, narıncı, sarı və yaşıl meyvələrlə qidalanmağa üstünlük verin. Bu rəngli qidalar sayəsində bir çox xəstələyin qarşısını ala bilərsiniz. (gazetevatan.com)
sabahinfo.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, güclü immunitet üçün sarımsaq. Yüksək təzyiq və ürək xəstəliyi riskini azaldır. Qışda xəstəliklərdən qorunmaq üçün immunitet sisteminə canlandırıcı təsir göstərir.
Xərçəng düşməni olan gül kələmi. Mineral və dəmir azalığını aradan qaldıran gül kələmi, vitamin anbarıdır. Xərçəngdən və sümük əriməsindən qoruyur. Lif nisbəti yüksək bir qidadır.
Qripdən qoruyan naringi. Zəngin C vitamini məzmunu, orqanizmin soyuqdəymə və qripə qarşı müdafiə mexanizmini gücləndirir.
Vitamin anbarı olan kivi. Bədəni və immunitet sistemini gücləndirir. Soyuqdəymə və qrip kimi  xəstəliklərə yaxşı təsir göstərir. Lif baxımından zəngin bir qida olan kivi, bağırsaqları işlədərək həzmi asanlaşdırır və qəbizliyin qarşısını alır.



Son xəbərlər



~120x240 Beyaz Sud






Bütün hüquqlar qorunur: © Copyright 2016 SabahInfo.az Müstəqil İnformasiya Agentliyi
Ünvan: Bakı şəhəri
Tel: (994 51) 335 04 08
Tel: (994 55) 309 15 96
E-mail: sabahinfoaz@mail.ru
Baş Redaktor: Yusif Məhəmmədoğlu
DİQQƏT!!! Materiallardan istifadə edərkən SabahInfo.az Müstəqil İnformasiya Agentliyinə istinad zəruridir !!!
Site by: azDesign.ws